Program for OL 20

programmet publiceres i begyndelsen af marts 

————————————————————————

Nos Paroles 

onsdag d.11. marts 16-18

Ungdomshuset, Nørregade

Godt 100 franskelever fremviser de kreative tekster, de har skrevet – på fransk – til Odense Lyrik. Eleverne, der kommer fra henholdsvis Rosengårdskolen, Tornbjerg Gymnasium og Mulernes Legatskole, har fået frie hænder til at bruge deres fantasi sprogligt, musikalsk og grafisk. De kan lave digte, tegneserier, fotos med tekst til, lave tekst til en melodi og synge den – skrive digte med farvekridt på fortovet – kun fantasien sætter grænser. Der kan købes mad og drikkevarer i Ungdomshusets café.

Døde Poeters Klub

onsdag d.18. marts 17:30-19

Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15

Karen Syberg har skrevet biografien ”Tove Ditlevsen: myte og liv”. Hun vil fortælle om Tove Ditlevsens liv og forfatterskab med vægt på hendes liv, og store plads i den danske litteratur. Fokus vil ligge på forholdet til forældrene og hendes sammensatte personlighed som en rå og fræk proletarpige, slagfærdig og engageret i tidens spørgsmål, men som til ikke mere magtede livet.
Tove Ditlevsen kæmpede for at blive digter, og hendes værker sætter fokus på de svære og smertefulde emner i livet uden at miste den humoristiske sans. Hun har bla. skrevet adskillige digtsamlinger såsom ”Pigesind” (1939), ”Blinkende lygter” (1947), ”De voksne” (1969) og ”Det runde værelse” (1973). Hun har også udgivet flere romaner som ”Man gjorde et barn fortræd” (1941), ”For barnets skyld” (1946) og ”Ansigterne” (1968). For alle hendes værker gælder det, at hun skrev ud fra sine egne erfaringer som kvinde med udgangspunkt i hendes svære barndom, hendes fire ægteskaber og hendes mange misbrug. Hendes eget liv var præget af en turbulens og sårbarhed, der kommer tydeligt til udtryk i hendes bøger.

Samarbejde
Arrangementet er et samarbejde mellem Odense Lyrik Festival og Odense Biblioteker og Borgerservice.


Billetpris 30 kr (inklusiv lille forfriskning) Køb billet


Mere Tove Ditlevsen samme dag?
Har du lyst til mere Tove Ditlevsen, viser Hovedbiblioteket i forlængelse af arrangementet dokumentarfilmen “Tove i stykker” af Sami Saif. Dokumentaren vises fra 19.30 på biblioteket og vises i forbindelse med DOX:DIREKTE.

Græsk-Dansk oversætterworkshop 

 

 

Kursus: Film dit digt 

lørdag d.21. marts 11-17 

Teater95B, Vestergade 95B 

Workshopkursus

Hvordan filmatiserer du et digt eller laver en visuel teaser der kan reklamere for din nye udgivelse?
På kurset produceres korte videodigte på max 2 minutter, til Youtube eller andre sociale medier, på kursisternes egne smartphones.
Vi gennemgår forskellige filmiske elementer billeder, lyd og klip og arbejder med at finde frem til et eget visuelt udtryk.
Du forventes at medbringe egen Iphone/smartphone med kamera og en Imovie app til at redigere film.
Hvis du ikke bruger Imovie , forventes du selv at kunne arbejde i den app, du så bruger.
Du er også velkommen til at medbringe computer med redigeringsprogram Final Cut Pro eller Imovie.
Medbring også en kort tekst som du vil arbejde med, oplæst varighed ca 2 minutter.

Pris: 150kr (gratis for medlemmer af Dansk Forfatterforening)
Billetter bestilles på kursus@danskforfatterforening.dk

Mikrobogdag 

søndag d.22. marts 12-17 

Teater95B, Vestergade 95B 

Islandsk Lyrik 

mandag d.23. marts 19-21 

Nordatlantisk Hus 

Den islandske digter Kristín Ómarsdóttir kommer forbi for at få sig en litterær snak med den danske forfatter Mette Ø Henriksen.

Kristín Ómarsdóttir blev i 2019 nomineret til Nordisk Råds litteraturpris for digtsamlingen: Kóngulær í sýningargluggum (”Edderkopper i udstillingsvinduer”). I motivationen for normineringen stod der bl.a:
“I Kristín Ómarsdóttirs digte ser uskylden ud som en skyrklat på en væg. Brevet under hovedpuden spørger: Er du der? Spejlet fanger fortællerens billede, når han reder sit morgenrosa hår, landdrømmende havfruer stikker hovederne op af havet, der reklameres for glasbryster, og torvet fanges af horisonten som med en lasso. Kristín Ómarsdóttir har altid udfordret sprogets elasticitet. Hendes originale billedsprog overrasker og er til tider surrealistisk.”

Kristín Ómarsdóttir skriver ikke kun digte, hun har også prøvet kræfter med romaner, noveller og skuespil og har modtaget adskillige priser for sine værker. Hun arbejder også med kunstformer som videoer og skulpturer.
Kristín Ómarsdóttirs bøger er oversat til svensk, finsk og fransk, og hendes digte er publiceret i udenlandske antologier.

Samtalen med Kristín Ómarsdóttir i Nordatlantisk Hus er arrangeret i samarbejde med Odense Lyrik20. Det er 6. gang Nordatlantisk Hus og Odense Lyrik samarbejder om at præsentere moderne, nordatlantisk lyrik.

Fri entré